Як заморозити продукти у zip пакетах
Пакети zip-лок є спеціальним видом упаковки, головна відмінність якої полягає в наявності замочка у верхній частині. З’єднання не допускає навіть повітря, це можливо завдяки спеціальним пазам і виступам. Такі варіанти пакетів вважаються багаторазовими і дуже практичними, тому використовуються в найрізноманітніших сферах, зокрема і для заморожування продуктів. А в інтернет-магазині «Укрполіпак» ви зможете придбати ці універсальні пристрої за найбільш оптимальною ціною з доставкою до Києва, Харкова та інших міст України.
Особливості упаковки
Грипер пакети характеризуються тим, що можуть закриватися і відкриватися багаторазово, і не втрачають при цьому свої захисні властивості. Їх виробляють із первинного поліетилену високого тиску, часто використовуються в медицині, промисловості.
У побуті ці зип-пакети набули високого поширення завдяки низькій вартості, герметичності, довговічності та можливості зберігати продукти свіжими. Але багато хто задається питанням, а чи можна використовувати zip кульки для зберігання в морозилці їжі, чи це не шкідливо?
Правила заморожування
Заморожувати у такому пакеті продукти можна і потрібно. Серед головних переваг зберігання у поліетиленових zip-lok пакетах варто відзначити такі:
- Такий вид упаковки не ламається, не рветься і не тріскається за знижених температурних показників.
- Заморожені продукти в зип-пакеті надійно захищені від сторонніх ароматів.
- Заморожування їжі в грипер упаковці підходить через непроникність повітря, вологи, жиру та олії.
- Пакети легко та надійно закриваються та відкриваються.
Зберігати заморожені продукти в пакетах можна досить довго: овочі, фрукти, сирі гриби, риба – до 1 року, сире дрібнопорізане м’ясо – до 4 місяців, готові страви – до 2 місяців, готові гриби – 1 місяць . Однак слід розуміти, що не всі продукти можуть заморожуватися навіть у зип-пакетах. Наприклад, огірки, капуста, редька, яйця та джем не можна заморожувати. Крім цього, потрібно знати, як проводити заморожування правильно. У жодному разі не можна проводити екстрену заморозку. Розфасуйте овочі, зелень, фрукти за кульками, що підходять за розміром, звільніть їх від повітря і відправте в морозильник. Розморожування проводять також природним шляхом.